General-pukovnik Boris Šerić primljen u NDU Međunarodnu kuću slavnih u Washingtonu

Na svečanosti koja je održana u utorak, 7. rujna 2021. na Nacionalnom sveučilištu obrane Sjedinjenih Američkih Država (National Defence University – NDU) u Washingtonu, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić primljen je u Međunarodnu kuću slavnih.

Ovo važno priznanje dodijeljeno mu je kao zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske, nakon što je 2017. godine diplomirao na ovoj prestižnoj međunarodnoj obrazovnoj ustanovi te stekao akademski naslov magistra u području strategijskog upravljanja nacionalnim resursima.

Nacionalno sveučilište obrane SAD (NDU) je visokoobrazovna ustanova koju je osnovalo Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država s primarnim ciljem izobrazbe visokih vojnih časnika i dužnosnika u području strategije, nacionalne sigurnosti, provedbe međunarodnih združenih operacija i razvoja strateških koncepata u brzo promjenjivom i sigurnosno zahtjevnom globalnom okružju.

S ponosom čestitamo našem suborcu i zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske general-pukovniku Borisu Šeriću na ovom iznimnom i zasluženom priznanju – primanju u Međunarodnu kuću slavnih.

51439909960 f05e54a65b o

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu