Održana Redovno izvještajno izborna skupština Udruge veterana 4. gardijske brigade

Dana 31. siječnja 2018. godine u Domu HV održana je Redovno izvještajno izborna skupština Udruge veterana 4. gardijske brigade. Nakon himne i minute šutnje za sve poginule hrvatske branitelje i utvrđenog kvoruma Skupština je usvojila Izvješće o radu i financijskom poslovanju Udruge za prethodnu godinu. Također usvojen je Izvještaj člana Nadzornog odbora o financijskom poslovanju te upravljanje udrugom za 2017. godinu. Nakon izvještajnog dijela Skupštine uslijedila je izborna Skupština. Da bi mogli izabrati novo rukovodstvo udruge, Skupština je najprije razriješila dužnosti predsjednika, dopredsjednika, tajnika i članove Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

Za novog (starog) predsjednika predložen je Hrvoje Pupić Vurilj koji nije imao protukandidata. Glasovanjem Skupštine izabran je za predsjednika Udruge veterana 4. gardijske brigade na mandat od 4 godine.

Za svog dopredsjednika predložio je Miljenka Modrića. Također predložen je Jakov Čolak, Joko Šerić i Ćiro Ugrin koji su se zahvalili na kandidaturi. Nakon glasovanja utvrđeno je da je novi dopredsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Miljenko Modrić.

Novoizabrani tajnik i jedini predloženi kandidat je Zdravko Ćurković koji je također izabran na mandat od 4 godine.

Članovi Upravnog odbora su: Julija Budimir Bekan, Ivan Paleško, Stjepan Čolak, Ivan Gotovac, Zdravko Glavota i Jure Župa.

Članovi Nadzornog odbora su: Ante Perković, Borislav Lapenda, Sandra Vuknić, Branko Bogdan i Pave Gruica.

Članovi Suda časti su: Stipe Balić, Ivica Bošnjak, Zdenka Ćesić, Dražan Maleš i Mirko Ivančić.

Predsjednik se zahvalio svim dosadašnjim dužnosnicima na podršci i pomoći koju su pružili u radu Udruge te ih novoizabrane pozvao na pomoć i suradnju. Također je pozvao i sve članove Udruge veterana 4. gardijske brigade da sa svojim prijedlozima i idejama sudjeluju u svim aktivnostima koje će doprinijeti zaštiti časti i dostojanstva Domovinskog rata i hrvatskog branitelja.

Čestitamo svim izabranim predstavnicima Udruge veterana 4. gardijske brigade te im želimo uspjeh u budućem radu na boljitak svih nas!

skupstina1 2018

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu