Održana izvanredna Skupština Udruge veterana 4. gbr

15. rujna, 2015. održana je izvanredna Skupština Udruge veterana 4. gardijske brigade zbog usklađivanja statuta s novim Zakonom o udrugama koji je na snazi od 01. listopada 2014. godine. Skupština je održana u prostorijama Udruge 4. gbr, a vodio je predsjednik Udruge Božo Zadro koji je prisutnima prezentirao izmjene i dopune novog statuta.
Okupljeni članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade jednoglasno su usvojili usklađivanje Statuta Udruge s novim Zakonom. Novi (usklađeni) statut biti će objavljen na službenim stranicama Udruge nakon ovjere u Uredu  državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Nakon službenog dijela Skupštine prisutnima se obratio Ante Dujmić koji je ukratko objasnio novonastale promjene koje donosi Zakon o mirovinskom osiguranju (Narodne novine br. 157/2013, 151/2014, 33/2015 – skraćeno: ZOMO) koji ima određenih negativnih posljedica koje se odražavaju na već stečena materijalna prava i zakonitosti hrvatskih branitelja.

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu