Priopćenje Udruge veterana 4. gardijske brigade u vezi sramotnih izjava čelnika HVIDR-e Josipa Đakića u Hrvatskom saboru

Udruga veterana 4. gardijske brigade naj oštrije osuđuje ponašanje i djelovanje predsjednika HVIDR-e i zastupnika u Hrvatskom saboru Josipa Đakića.

Naime, u tijeku rasprave o amandmanima u Hrvatskom saboru o zakonu o civilnim žrtvama rata Josip Đakić je povrijedio ne samo hrvatskog branitelja Stipu Mlinarića Čipu koji je preživio srpske logore i koji je u ratu izgubio članove obitelji već i svakog istinskog branitelja iz Domovinskog rata rekavši “Jednako tako, mogao bih i ja – budući da kod nas sumnja na izdaju hrvatskih interesa – reći da je u logoru prokazivao svoje kolege”.

Mi kao Udruga podržavamo sve branitelje koji sudjeluju u kreiranju naše države pa tako i one koji se bave politikom bez obzira kojim se strankama pridružili jer smo se i borili za demokraciju ali isto tako naj oštrije osuđujemo i nikada nećemo podržavati da se u ime stranačkih politika obračunavaju na osobnoj razini s ljudima koji su proživjeli golgote u srpskim kazamatima.

Pozivamo HVIDR-u Republike Hrvatske na održavanje izvanredne skupštine i trenutnu suspenziju Josipa Đakića kojemu ovo nije prvi put da radi u korist stranačkih politika, a protiv hrvatskih branitelja.

Također pozivamo hrvatske branitelje u Hrvatskom saboru i sve ostale koji se bave politikom da osude ovakav Đakićev primitivizam i govor mržnje prema suborcima.

Ovakav način rasprave u Hrvatskom saboru i obraćanje hrvatskom branitelju je ispod svake razine ljudskog dostojanstva.

Ako se ovako ponaša hrvatski branitelj i to još predsjednik HVIDR-e prema svome suborcu, ne možemo se čuditi ostalima koji sjede u istom tom saboru, a koji su sudjelovali ili podržavali članove svojih obitelji u agresiji na Hrvatsku, onih koji traže ukidanje naših simbola, progon hrvatskih branitelja te koji izjednačavaju nas hrvatske branitelje i agresora koji nas je napadao.

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu