Završen 14. Memorijalni malonogometni turnir “Andrija Bartulić-Toni”

U Kongori, u nedjelju, 11. kolovoza 2019. godine održan je 14. malonogometni turnir „Andrija Bartulić-Toni“.

Cjelokupni događaj započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu pukovnika Andrije Bartulića, pripadnika 4. gardijske brigade. Cvijeće i svijeće položila su izaslanstva Herceg-bosanske županije, Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, kao i predstavnici braniteljskih Udruga, među kojima su bili i njegovi suborci, veterani 4. gardijske brigade.

Potom je služena sveta misa u crkvi Presveto Srce Isusovo.

Turnir je započeo, u neobično vrijeme, malo iza podne. Unatoč velikoj vrućini, malonogometne ekipe srčano su se borile. U finalnoj borbi ekipa Splitsko-dalmatinske županije bila je bolje od ekipe HVIDR-a Split i prijatelji s rezultatom 3:1.

Nakon završetka turnira, svim ekipama, pojedincima i Udrugama podijeljene su zahvalnice i priznanja, a najboljima medalje i pokali.

Druženje je nastavljeno uz grupu Dalmatino, a sav prihod prikupljen od prodaje pića išao je u humanitarne svrhe, djeci s poteškoćama u razvoju „Nova nada“ iz Tomislavgrada.

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu