Veterani 4. gardijske brigade osvojili Memorijalni malonogometni turnir “Ante Bužančić”

U spomen na pripadnika Antiterorističkog voda 72. bojne Vojne policije Split Ante Bužančića u subotu, 19. listopada 2019. godine na Ravnim Njivama otvoren je Športsko rekreacijski centar „Ante Bužančić“. Ante Bužančić poginuo je 17. listopada 1995. nadomak Banja Luke, kao posljednji poginuli hrvatski branitelj.

U sklopu programa otvaranja održan je i tradicionalni, 6. Memorijalni malonogometni turnir.Velik broj malonogometnih ekipa prijavio se za sudjelovanje, kolo po kolo došlo se do finala.

U finalu su se suočile ekipa Torcida Brda i ekipa veterana 4. gardijske brigade.

U relativno izjednačenoj borbi pobjedu su odnijeli veterani 4. gardijske brigade s rezultatom 1:0. Slavljenički pogodak za veterane zabio je Eduard Prnjak, a još su igrali i Roko Prnjak, Damir Blažević, Zdravko Prkić, Marko Mešin, Ante Šerić, Vedran Buzov, Jozo Čupić i Boris Balić.

Najboljim igračem turnira proglašen je Zdravko Prkić, koji je također iz ekipe Veterana 4. gardijske brigade.

Na kraju cjelokupnog programa odigrana je tradicionalna revijalna utakmica. Igrali su pripadnici 72. bojne Vojne policije – Split i Veterani Hajduka, koji su nadmoćnim rezultatom 5:1 svladali suparnike.

Nakon dodjele pehara i pojedinačnih nagrada, uslijedila je zajednička večera i druženje na prostoru novootvorenog Športsko-rekreacijskog centra “Ante Bužančić“.

IMG 5658

IMG 5653

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu