Otvoren jubilarni 25. malonogometni turnir “Mate Vučak-Čigra”

Jubilarno 25. izdanje malonogometnog turnira „Mate Vučak-Čigra“, u sklopu sportsko-kulturne manifestacije „Cisko lito“, svečano je otvoren u nedjelju, 30. lipnja 2019. godine u Cisti Velikoj prigodnim riječima zamjenika župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošića.

Riječ je o jednom od najvećih malonogometnih turnira na otvorenome, koji se održava u spomen na poginulog branitelja Matu Vučka, dozapovjednika satnije u trećoj bojnoj 4.brigade ZNG-a, koji je poginuo u završnoj operaciji oslobađanja dubrovačkog područja, a prema riječima četvorice suboraca posljednje riječi bile su mu „Ja umirem, živjela Hrvatska!”.

Ovogodišnji turnir odigrat će se u tri uzastopne kategorije: djeca, seniori i veterani. Turnir je otvoren utakmicom Veterana Hajduka i Zvijezda malog nogometa, koja je završila izjednačenim rezultatom.

Nakon odigrane utakmice, mnogobrojna publika među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade nastavili su veselo druženje.

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu