Održana biciklijada “Putevima 4te – 25. godišnjica operacije Zima 94.”

Zbog loših vremenskih uvjeta u travnju i svibnju tradicionalna biciklijada koja se organizira povodom obilježavanja osnutka 4. gardijske brigade bila je odgođena, tako da se biciklijada pod nazivom „Putevima 4te brigade – 25 godina Operacije Zima 94.“ održana tek ovaj vikend.

U dvodnevnoj vožnji, tijekom 03. i 04. kolovoza 2019. godine sudionici su ukupno prešli 164 kilometra na relaciji Splita Dračevac – Klis-Sinj-Dabar-Vrlika-Kijevo-Slap Krčić-PD Brezovac na Dinari-Knin.

Ovogodišnja biciklijada je domoljubna, sportska i turistička aktivnost sa svrhom obilježavanja 25. obljetnice akcije „Zima 94.“ te promocijom i posjetom prirodnih i kulturno-vjerskih lokacija, te naročito spomen obilježja Domovinskog rata na kojima su se tijekom putovanja položili vijenci i zapalile svijeće i na taj način odali počast poginulim braniteljima.

Uz Udrugu veterana 4. gardijske brigade i Biciklističkog kluba „Oluja“ – Kaštela, svoj doprinos za što boljom organizacijom dali su i BK Adrion Oros-Knin, PD Dinaridi-Split, HGSS, BK Vlaji-Sinj, Biciklistički savez SDŽ, lokazna zajednica Splita, Kaštela, Sinja, Vrlike, Kijeva i Knina

Ovim putem se zahvaljujemo svim pravnim subjektima i ljudima dobre volje koji su pomogli da se ostvari ovaj događaj.

Zahvaljujemo se mlađoj populaciji na sudjelovanju i njihovom iskazanom interesu za povijest 4. gardijske brigade, a pogotovo našim mladim pridruženim članovima Djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata Anti Batarelu i Angelinu Dražiću koji su uspješno odvozili cijelu rute. Također zahvala na dolasku i svim sudionicima iz daljnjih krajeva naše Domovine.

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu