Veterani 4. gardijske brigade obilježili 30. obljetnicu nestanka pripadnika izvidničko-diverzantskog voda

U Dolima kod Slanog u subotu 23.10.2021. obilježena je 30. obljetnica nestanka pripadnika izvidničko-diverzantskog voda 4. gardijske brigade: Fernanda Delucchija, Arnolda Nožića, Alejandra Nestora Patrona, Branka Andreasa Pilsela i Miljenka Tadića koji su nestali u borbi s nadmoćnijim neprijateljskim ratnim brodom na moru kod Dola 23. listopada 1991. a, čija tijela nikad nisu pronađena.

Uz obitelji nestalih branitelja u programu obilježavanja sudjelovali su veterani 4. gardijske brigade iz Splita i Metkovića, župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, načelnici općina Ston i Dubrovačko primorje sa suradnicima i drugi. Kod spomenika nestalim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz počasni pozdrav pripadnika satnije mornaričko-desantnog pješaštva iz Ploča.

U sklopu obljetnice održana je i eko akcija čišćenja podmorja, u kojoj je sudjelovao Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade i članovi njihovih obitelji te volonteri iz općine Dubrovačko primorje.

Fotogalerija:

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu