Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 30. obljetnice Dana obrane Zadra

U Zadru je jučer 06. listopada 2021. godine obilježena 30. obljetnica obrane grada Zadra.

Obilježavanje je započelo budnicom gradskim ulicama, a nastavilo se polaganjem vijenaca Središnjem križu na Gradskom groblju Zadar.

Vijenci su se položili i svijeće zapalile i na Spomeniku imotskih vitezova u Zadru, na Ploči i na Dračevcu.

Među uzvanicima bili su potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade RH, General pukovnik Mladen Fuzul kao izaslanik predsjednika RH i načelnika glavnog stožera OSRH, saborski zastupnik Rade Šimičević kao izaslanik predsjednika Sabora, župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Antonio Vučetić, gradonačelnik Branko Dukić, predstavnici ratnih postrojbi i brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade.

Potom je služena sveta misa u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Dračevcu za sve poginule hrvatske branitelje. Održana je i svečana akademija pod nazivom „Obrana Zadra u prvom tjednu listopada 91“, a cjelokupan program obilježavanja završio je koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade.

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu