Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 30. obljetnice akcije “Zelena tabla – Male bare”

U utorak, 14. rujna 2021. godine je u Pločama svečano obilježena 30. obljetnica vojno-policijske akcije u Domovinskom ratu “Zelena tabla – Male Bare”, kojom su hrvatske snage blokirale i osvojile vojarne i ostale vojne objekte bivše JNA u Pločama 1991. godine.

Obilježavanje 30. obljetnice započelo je Svetom misom za poginule i umrle hrvatske branitelje u crkvi Kraljice Neba i Zemlje u Pločama.

Potom su položeni vijenci i zapaljene svijeće pored centralnog križu na Laništini, u Maloj Bari te kraj Spomenika svim poginulim braniteljima u Pločama

Centralna svečanost održala se ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje u Pločama gdje je sve prisutne s par prigodnih riječi pozdravio gradonačelnik Mišo Krstičević.

Okupljenima se obratio i tadašnji ministar obrane Republike Hrvatske Luka Bebić i Velimir Barbir, zamjenik zapovjednika akcije.

Svečanosti su prisustvovali i Nikola Dobroslavić – župan Dubrovačko-neretvanske županije, Darko Arapović – izaslanik ministra obrane Republike Hrvatske, Jozo Šerić – izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja te Darko Malečić – izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i izaslanik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, sudionici akcije među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade.

Glazbeni dio svečanosti obogatili su svojim izvedbama klape “Stina” i “Stablina”, dok je svečanim koncertom 4 Tenora završeno obilježavanje 30. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Zelena tabla – Male bare”.

ztmbare 9 2021 1

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu