Pripadnik veterana 4. gardijske brigade Anto Drlja uspješno prešao Put Svetog Jakova

Put Svetog Jakova ili kako ga još nazivaju Camino Francés – francuski put, ruta je duga oko 800 km, koju prelaze hodočasnici iz cijelog svijeta.

Put započinje na Pirinejima u francuskom gradu Saint-Jean-Pied-de-Port, te vodi u Santiago de Compostelu, grad u kojem se nalaze moći svetog apostola Jakova.

Vijeće Europe mu je 1987. god. dodijelilo titulu “Glavne ulice Europe”. UNESCO je 1993. god. proglasio španjolski i francuski dio puta za Santiago UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom.

Pripadnik veterana 4. gardijske brigade Anto Drlja, uspješno je prešao cjelokupni put hodočašća tijekom odličnih 20 dana. Krenuo je 23. kolovoza 2019. iz Saint-Jean-Pied-de-Port, a u Santiago de Compostelu stigao je 11. rujna 2019. godine, te je ukupno prešao 779 km.

Kako sam Anto kaže, teško je iskazati sve osjećaje i doživljaje tijekom tih 20 dana, ali upornost je isplatila, upoznao je mnoge zanimljive sudionike iz Hrvatske i cijelog svijeta, te posjetio mnoge gradove, za što se ne pruža često prilika.

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu