Priopćenje ZUV HGP-a, USPDR RH i ZU HVIDR – a GZ u svezi s presudom Haaškog tribunala

Stu 29, 2017 Napisao
Priopćenje  ZUV HGP-a,  USPDR RH i ZU HVIDR – a GZ u svezi s presudom Haaškog tribunala

Zbor udruga hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba drže kako je presuda Haaškog tribunala tzv. hrvatskoj šestorci nepravedna i skandalozna.

Za nas – branitelje, presuda Haaškog tribunala neprihvatljiva je s aspekta pravednosti i povijesne istine, međutim, ona je produkt nerada i pasivnosti hrvatskih institucija u proteklim godinama koje nisu uložile dovoljno napora da bi dokazale istinu. Štoviše, određeni pojedinci i institucije Republike Hrvatske na čelu s bivšim predsjednikom RH Stjepanom Mesićem svojski su se trudili kako bi odmogli u dokazivanju istine i povijesnih činjenica i tako u cijelosti pridonijeli ovakvoj presudi.

Godinama smo upozoravali da određene političke platforme u našoj zemlji i inozemstvu pokušavaju velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu pretvoriti u građanski rat, tj. izjednačiti krivnju agresora i žrtve. No, ovom presudom otišlo se i korak dalje – žrtva je proglašena agresorom!

Kao što smo bili spremni braniti hrvatski narod od oružane agresije, tako smo i danas spremni braniti istinu i povijesne činjenice kroz sva institucionalna tijela.

Izražavamo duboku sućut obitelji general pukovnika Slobodana Praljka.

Predsjednik ZUV HGP-a, Miljenko Kolobarić
Predsjednik USPDR RH, Josip Klemm