Kolovoz 08, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Poziv hrvatskim pjesnicima na natječaj "Rasplamsaj oluje u pjesmi i srcu"

Udruga Jesenice i kulturno vijeće XIX. dugoratskog ljeta, Udruga veterana 4. gardijske brigade, Udruga hrvatske domovinske vojske 1941. – 1995. te Hrvatske udruga Benedikt pozivaju sve hrvatske pjesnika da se sa svojim domoljubnim pjesničkim djelima jave na natječaj „Rasplamsaj oluje u pjesmi i srcu“ povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te dana Hrvatskih branitelja i 25. obljetnice pobjedničke VRO „Oluja“.

Na natječaju mogu sudjelovati svi pjesnici koji pošalju do 3 domoljubne pjesme koje do sada nisu objavljene u zbornicima organizatora.
Pjesme je potrebno poslati do 06. srpnja 2020. godine na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (Mate Buljubašić, mob. 098 1638126).

Ocjenjivački sud odabrat će najbolju pjesmu i dodijeliti prvu nagradu Gunga, te još tri nagrade za najbolje pjesnike, koje će biti uručene na 11. večeri domoljubne poezije 01. kolovoza 2020. godine (početak programa u 20 sati).

Sve pjesme koje zadovolje estetske i vrijednosne kriterije, bit će tiskane u prigodnom Zborniku.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore