Kolovoz 12, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na otkrivanju spomen ploče pokojnom Goranu Kliškiću

Listopad 02, 2017

Na Klaićevoj poljani, poginulom pripadniku 4. gardijske brigade Goranu Kliškiću, njegov otac Ratomir otkrio je spomen ploču. Spomen ploča je uradak akademskog kipara Kažimira Hraste, a postavljena je na kući u kojoj se rodio i živio do svoje prerano prekinute mladosti dragovoljac Domovinskog rata iz 1991. i prvi zapovjednik Izviđničko-diverzantskog voda 4. gardijske brigade, pukovnik ZNG-HV, Goran Kliškić.

Goranov otac Ratomir je u svom obraćanju prožetom emocijama govorio ne samo o svom sinu, nego o svim poginulim braniteljima te važnosti čuvanja njihovog dostojanstva i digniteta Domovinskog rata.

Povodom otkrivanja spomen ploče okupljenima se obratio i suborac iz 4. GBR Boran Martić te suborci Ivan Lela i Damir Božinović Sipa kao i Goranov prijatelj i trener taekwondoa prof. dr. Dragan Primorac te gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban.

Ploču je blagoslovio fra Ante Udovičić iz samostana Gospe od zdravlja.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore