Prosinac 12, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 26. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade "Puma" i 11. godišnjice 2. MB "Pume"

Prosinac 21, 2018

Povodom 11. godišnjice povratka pripadnika 2. mehanizirane bojne „Puma“ u Varaždin i 26. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“, u srijedu 19. prosinca 2018. godine u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije služena je sveta misa za sve poginule, nestale i umrle pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“.

Sveta misa koju je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan započela je ulazno procesijom na čelu s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne koji su nosili križ.

U procesiji i misnom slavlju sudjelovali su brojni pripadnici gardijskih brigada, među kojima su bili i pripadnici 4. gardijske brigade kao i mnogobrojni uzvanici.

U večernjim satima organiziran je Božićni koncert u sportskoj dvorani Arena na kojem su nastupili Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, solistica Barbara Suhodolčan, Adalbert Turner Juci i Šibensko pjevačko društvo „Kolo“.

Program je nastavljen u četvrtak, 20. prosinca 2018. godine svečanim otkrivanjem i preimenovanjem vojarne Ivan V. Drašković u vojarnu 7. gardijske brigade „Puma“. U vojarni će odsad biti smješteni pripadnici 2. mehanizirane bojne „Pume“.
Tom prigodom dodijeljene su beretke mladim vojnicima, njih ukupno 28 postali su pripadnici „Puma“.

Svečanosti su prisustvovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Anđelko Stričak, načelnik Glavnog stožera OSRH-a general zbora Mirko Šundov, članovi obitelji poginulih, nestalih i umrlih pripadnika Puma, predstavnici županijskih i lokalnih vlast te pripadnici mnogobrojnih Udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Uz prigodni glazbeni program, za sve uzvanike i goste organiziran je ručak u prostorijama vojarne.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore