Rujan 28, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

U Splitu otvorena kulturno-društvena manifestacija "Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju"

Sedmu godinu za redom u organizaciju Hrvatske udruge Benedikt uz suorganizaciju s brojnim drugim udrugama, organizacijama i institucijama, među kojima i Udruga veterana 4. gardijske brigade daje svoj doprinos, obilježava se „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“ kroz kulturno-društvenu manifestaciju.

Svečanost otvaranja ovogodišnje manifestacije održana je u ponedjeljak 12. studenog 2018. godine u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

U prigodi svečanog otvorenja nazočnima su se obratili dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt, Marko Miljanić, zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja, Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan i Božo Zadro, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske koja je i ove godine pokrovitelj manifestacije.

Otvorenju su nazočili i brojni predstavnici javnih, kulturnih i obrazovnih institucija te braniteljskih i drugih udruga.

Na svečanom otvorenju u Nadbiskupijskom sjemeništu predstavljena je knjiga „Katolička crkva u Hrvatskoj i Domovinski rat 1991. – 1995.“ u kojoj autorica Julija Barunčić Pletikosić, voditeljica Odjela za znanstveno istraživanje Domovinskoga rata u Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskom centru Domovinskog rata, tematizira ulogu Katoličke crkve u Domovinskom ratu.

Nizom događaja i programa tijekom cijelog trajanja manifestacije prisjeća se na žrtvu koju su Vukovar i Škabrnja podnijeli u studenom 1991. u naletu velikosrpske agresije na početku Domovinskog rata

Detaljnije najave događanja u sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju možete pratiti na www.hu-benedikt.hr.

15 11 2018 2

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore