Kolovoz 12, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

U Splitu održana javna rasprava o nacrtu prijedloga Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji

Dana 11.07. 2017. godine s početkom u 19. sati u Splitu u prostorijama Udruge veterana 4. gardijske brigade održana je javna rasprava o novom prijedlogu Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata članovima njihovih obitelji.

Na samom početku Javnu raspravu je otvorio u ime predsjednika udruge Miljenko Miki Modrić.

Nakon toga voditeljica radne skupine Julija Budimir detaljno je objasnila sami nacrt zakona, o objedinjavanju svih braniteljskih prava, te posebno pravo na sistematske preglede i donošenja Nacionalne strategije o očuvanja zdravlja braniteljske populacije nakon čega su članovi radne skupine:

Ante Dujmić referirao se na temu "Usklađivanje načina ostvarivanja prava na mirovinu sukladno posebnostima braniteljske populacije.

Dragica Hamer: Otvoreni rokovi za priznavanje hrvatskih branitelja i statusa HRVI, uvođenje naknade za nezaposlene branitelje, vraćanja prava na besplatne udžbenike.

Renato Mikelić: stambena problematika , ubrzavanje procesa Čl.83.

Ivan Tomić: zapošljavanje i prava vezana uz radni odnos, prava na obrazovanje i srodna prava, Čl. 101.

Uz nazočnost zainteresiranih članova udruge i civila, vođena je konstruktivna rasprava, koja je rezultirala , konstruktivnim prijedlozima. Svi prijedlozi će biti obrađeni i u formi prijedloga poslani u Ministarstvo hrvatskih branitelja na razmatranje kako bi se ugradili u novi Zakon o hrvatskim braniteljima.

IMG 2789

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore