Travanj 23, 2021

In Hoc Signo Vinces

Priopćenje UHD Imotski sokolovi 3. Imotska bojna 4. GBR i Udruge HVIDR-a Imotski

Najstrože osuđujemo pisanje novinarke Tihane Marović u Slobodnoj Dalmaciji i novinarke Sanje Modrić na portalu Telegram. Hr. Pokušavajući maliciozno prikazati Ivana Budalića kao i sve ostale branitelje, invalide Domovinskog rata kao povlaštenu kastu, te time u javnosti stvoriti negativnu sliku o doprinosu istinskih branitelja u obrani i stvaranju nezavisne Republike Hrvatske.

Naš suborac Ivan Budalić dragovoljac Domovinskog rata od samih početaka srbočetničke agresije na goloruki hrvatski narod, priključuje se 1991.g.slavnoj postrojbi HV 3.imotskoj bojnoj 4.gardijske brigade ZNG.

Ne štedeći se ulazio je u mnoge pogibeljne situacije koje su se događale u ratu, zbog čega je odlikovan najvišim ordenom hrvatske vojske „Knez Domagoj s ogrlicom."

Invaliditet kojeg spočitavate zadobio je u bliskoj borbi s ARKANOVIM ČETNICIMA u operaciji „GUSAR" ili poznatija kao MASLENICA. Zadobio je prostrjelnu ranu od četničkog metka, na našu radost, a vašu žalost, ostao je živ Bogu hvala.

Ivan Budalić je otac petero djece koji svojim načinom života svjedoči kako se poštuje i voli čovjeka, svoj grad i svoju domovinu.

Bez političkih konotacija, izražavamo punu podršku Ivanu Budaliću i svim hrvatskim braniteljima koji se i dalje bore da svojim doprinosom rade na boljitku Lijepe Naše.

U.H.D. Imotski sokolovi
Predsjednik
Dubravko Šumanović

Udruga HVIDR-a Imotski
Predsjednik
Jakiša Bubalo

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori