Otkriven veličanstveni mural junaku Domovinskoga rata Mariu Glavoti

27.siječnja 2024.godine otkriven je mural bojniku Mariu Glavoti u njegovoj rodnoj Sebišini.

Upravo na taj dan, 1993.godine bojnik Mario Glavota pogođen sa 27 metaka iz automatske puške daje svoj mladi život u mjestu Paljuv, kao pripadnik 3.bojne 4 gardijske brigade.

Junak Mario Glavota bio je na samom početku Domovinskog rata pripadnik legendarne Treće Imotske bojne iz sastava 4. Gardijske brigade Hrvatske vojske. Sa ostala svoja tri brata priključio se odmah obrani Hrvatske te tako ušao u povijest naše Domovine, istaknuto je to na komemoraciji prilikom otkrivanja murala.

Svečanost otkrivanja murala započela je sa svetom misom zadušnicom u 12:00 sati koju je predvodio fra Božo Ančić, uz pratnju  muške klape Policijske uprave Splitsko – dalmatinske a u 13:00 sati  pored murala ispred mjesne škole nastavljena je svečanost, koju je također popratila klapa.

Mural je napravljen na inicijativu obitelji Glavota uz pomoć Marka Kujundžića, pripadnika 3. Imotske bojne 4.gardijske brigade koji je vodio i sam program.

Uz brojne goste na ovom veličanstvenom otkrivanju su bili i veterani 4.gardijske brigade.

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu