MEDAČKI DŽEP

Svečanost obilježavanja započela je u vojarni 9. gardijske brigade „Vukovi“ Gospić kod spomen-obilježja poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima brigade, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije služena je sveta misa, nakon čega je uslijedio svečani mimohod povijesnih postrojbi,  postrojbi ratnih zastava iz Domovinskog rata, hrvatske vojske i policije, hrvatskih branitelja, visokih dužnosnika i uzvanika te ostalih sudionika.

Na Trgu Stjepana Radića održana je središnja svečanost. Nazočnima su se obratili Josip Slaćanin sudionik VRO Medački džep, te izaslanici uz dodjelu zahvalnica postrojbama koje su sudjelovale u VRO Medački džep. Program je bio popraćen prigodnim skladbama u izvedbi klape HRM „Sveti Juraj“ te preletom akrobatske grupe HRZ-a „Krila Oluje“.

Na obilježavanju su sudjelovali i pripadnici udruge veterana 4.gardijske brigade.

Dođimo i poklonimo se

Svakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli “Sveti Križ” – voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O projektu