Ožujak 03, 2021

In Hoc Signo Vinces

Djeca branitelja - pridruženi članovi Udruge veterana 4.gardijske brigade volontirali u Sisku

Siječanj 26, 2021

Članovi Kluba djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata - pridruženi članovi Udruge veterana 4.gardijske brigade su u razdoblju od srijede, 20. siječnja do petka 22. siječnja 2021. volontirali u distribucijskom centru Caritasa sisačke biskupije u Sisku.

Na poziv časnih sestara Smilje Čirko i Ane Radić iz Caritasa sisačke biskupije te koordinacijske palice Dunje Babić djeca branitelja obavljali su poslove sortiranja i slaganja hrane, higijenskih potrepština, odjeće, deka i ostalih doniranih sredstava. Također su obavljali i poslove prijevoza humanitarne pomoći.

Ukupno je kroz distribucijski centar u Sisku u ova tri tjedna prošlo oko 2700 volontera, a o njihovoj snazi i požrtvovnosti govori i činjenica da je u utorak 19. siječnja samo na tom mjestu podijeljeno više od 1100 obiteljskih paketa za najpotrebnije.

Volonteri Caritasa, svih generacija već više od tri tjedna neumorno pomažu stradalima u potresu.

Poznanstva koja su stečena s volonterima iz raznih krajeva Hrvatske ostat će jedna lijepa uspomena.

Sisak vidimo se opet, poručili su iz Kluba djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata - pridruženi članovi Udruge veterana 4.gardijske brigade

Djeca Branitelja Sisak 2021 001Djeca Branitelja Sisak 2021 002Djeca Branitelja Sisak 2021 003Djeca Branitelja Sisak 2021 004

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori