Studeni 26, 2020

In Hoc Signo Vinces

Veterani 4. gardijske brigade ugostili hodočasnike Marijanskog zavjeta

Zavjetno hodočašće, u organizaciji Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu, organizira se od 2015. godine. Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu nastala je 2015. godine na inicijativu mladih i veterana Domovinskog rata sa željom iniciranja promjena, vraćanja dostojanstva hrvatskog čovjeka u današnje vrijeme i stvaranja novih zajedničkih vrijednosti u kršćanskom duhu.

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu i ove godine je organizirala zavjetno hodočašće, ali u izmijenjenom obliku. Zbog koronavirusa ove godine nisu mogli sudjelovati hodočasnici, nego su duhovnici Bratovštine na sebe preuzeli hodočašće. Istovremeno, u devet ruta, od 5. do 14. kolovoza, proći će svih 1700 kilometara, čime će i ove godine biti obuhvaćena gotovo sva marijanska svetišta u Hrvatskoj te Međugorje u Bosni i Hercegovini. Duhovnici svakodnevno primaju nakane vjernika i organiziraju svakodnevno zajedničko moljenje krunice preko YouTube kanala Marijanskog zavjeta za Domovinu. Krunica se moli svakog dana u 18 sati, a četvrtkom u 20 sati. Na ovaj način Zavjet za Domovinu nije prekinut, ali se održava uz odgovarajuće mjere opreza.

Udruga veterana 4. gardijske brigade ugostila je duhovnike jedne od devet ruta Zavjetnog hodočašća, ustupivši im svoje prostorije za odmor i osvježenje.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori