Siječanj 18, 2021

In Hoc Signo Vinces

Veterani 4. gardijske brigade na međunarodnoj vojnoj vježbi “Udar 19”

Listopad 06, 2019

Završni prikaz međunarodne vojne vježbe “Udar 19”, koja traje od 23. rujna održan je u četvrtak, 3. listopada 2019. na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju, pod direktorskom palicom brigadnog generala Tihomira Kundida, Zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade.

Vježba “UDAR 19” prvi put je provedena kao međunarodna vojna vježba u kojoj su sudjelovali i pripadnici Oružanih snaga Republike Poljske s pet borbenih vozila.

Vježba je imala dva važna cilja. Jedan se odnosi na jačanje operabilnosti između Oružanih snaga Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Poljske, a drugi na nacionalni certifikat deklariranih postrojbi, ponajprije mehanizirane satnije iz sastava Motorizirane bojne 'Pauci', koja će biti upućena u NATO-ovu aktivnost ojačane prisutnosti u Republiku Litvu, te motorizirane satnije iz sastava Motorizirane bojne 'Vukovi'.

Na Danu uvaženih gostiju bili su izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država Robert Kohorst, vojni izaslanici partnerskih zemalja i ostali visoki uzvanici, kao i veterani 4. gardijske brigade te predstavnici Ancient and Honorable Artillery Company of Massachusetts iz SAD-a.

Vježba je još jedanput pokazala kako je moćna i respektabilna vojska Republike Hrvatske.

Udar 19 002

Udar 19 003

Udar 19 004

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori