Ožujak 03, 2021

In Hoc Signo Vinces

Udruga veterana 4.gardijske brigade podržala Zajednicu društava turističkih vodiča Hrvatske

Siječanj 17, 2021

Udruga veterana 4.gardijske brigade podržava nastojanja Zajednice turističkih vodiča Hrvatske da zaštiti struku, pravilnu interpretaciju hrvatske povijesti i kulturne baštine, posebice Domovinskog rata, kojeg smo bili sudionici.

Osnovni cilj udruge veterana 4. gardijske brigade je promicanje vrijednosti Domovinskog rata te sjećanje na herojska djela, žrtve i ideale pripadnika naše brigade u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.
Upravo to rade turistički vodiči s toliko žara i domoljublja koje prenose milijunima stranih gostiju i postavljaju niz upita prema članovima naše udruge kako bi se prezentirali svi aspekti tih nemilih događaja kroz koji se protežu emocije tuge, no ujedno i iznimnog ponosa.

Uvidjevši konkretan rad predsjednice ZDTVH, Kristine Nuić Prka u nastojanjima da se hrvatske branitelje i sudionike 4.gardijske brigade u Domovinskom ratu predstavi kako i dolikuje brojnim stranim gostima te zajedničkim projektima, Udruga veterana 4. gardijske brigade dodijelila joj je status počasnog člana.

Smatramo kako se ne može dopustiti da Republiku Hrvatsku, čija je neovisnost i suverenitet krvlju stečena, te njenu povijest prezentiraju osobe koje nisu dovoljno educirane.

Slijedom navedenog, podržavamo zahtjeve da Hrvatska zaštiti interpretaciju svoje baštine, povijesti te svoje državljane na način kako su to napravile i druge europske zemlje, poput primjerice Grčke i Cipra.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori