Siječanj 18, 2021

In Hoc Signo Vinces

U Vukovaru predstavljen zbornik domoljubne poezije Vukovaru-Škabrnji H Memento – Poetika urednika Mate Buljubašića.

U Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru 10. studenog održana je večer domoljubne poezije Hrvatske udruge Benedikt i Udruge veterana 4.gardijske brigade te predstavljen zbornik Vukovaru-Škabrnji H Memento – Poetika.

Četvrtu godinu zaredom Hrvatska udruga Benedikt i Mate Buljubašić kao član Savjetodavnog vijeća objave natječaj na kojem se prikupljaju poetski uradci, objavi zbornik pjesama te prirede večeri domoljubne poezije. Sve se ovo događa u okviru manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju čija je pokroviteljica Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a iduća je večer poezije u Podstrani 19.studenoga. Za ovaj je zbornik pjesme napisalo 40 pjesnika, svaki po dvije pjesme.

Na predstavljanju zbornika u Vukovaru svoje je pjesme čitao i Ante Ćurić iz Bjelovara.

Napisao sam dvije pjesme, jednu za Vukovar i drugu za Škabrnju, ponosan sam i čast mi je večeras ih pročitati u Vukovaru – rekao je Ćurić.

Nazočne je na predstavljanju zbornika pozdravio fra Ivica Jagodić, gvardijan župe Sv.Filipa i Jakova, a u glazbenome dijelu nastupio je Branko Čulić Vukovarac.

Ovom prigodom, glavni urednik i voditelj Mate Buljubašić zahvalio je sudionicima ove prekrasne večeri.
Zahvaljujemo župniku i gvardijanu svetišta sv. Filipa i Jakova, Ivici Jagodiću koji nas je molitvom i lijepim riječima uveo u predivnu večer.
Zahvaljujemo i gradonačelniku Ivanu Penavi koji je poslao svoga izaslanika Franju Šoljića. Isto tako nam je bilo drago pozdraviti i predsjednika udruge srbijanskih koncentracijskih logora, prof. Daniela Rehaka.
Zvijezda večeri s prekrasnim pjesmama bio je Branko Čulić Vukovarac, hrvatski branitelj i logoraš.
Hvala pjesnicima koji su krasnoslovili svoje stihove, posebno Anti Ćuriću hrvatskom branitelju i pripadniku spec. policije.
Zahvaljujemo i Vinkovačkoj televiziji kao i Hrvatskom radiju Vukovar što su zabilježili ovu našu predivnu večer.
Hvala i putnicima autobusa Benedikt kao i vjernicima koji su sa sv. Mise došli na večer pjesme.

Ujedno vas pozivamo na večer poezije koja će se održati 19. Studeni u 18,00 sati u Podstrani, (biblioteka do općine). U glazbenom dijelu će nastupiti V.I. S Gospe od zdravlja.

Glavni urednik i voditelj Mate Buljubašić

Buljubasic Vukovar4

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori