Travanj 08, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

SVEČANO URUČENO 29 UGOVORA U OKVIRU POZIVA „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“

Veljača 07, 2020

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 3. kolovoza 2018. godine otvoreni trajni Poziv „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ koji se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti 80,5 milijuna kuna.

Poziv je rezultat timskog rada Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te
Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

85% sredstava sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Svrha Poziva je razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga, kao nadopuna postojećeg sustava skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Usluge za ciljne skupine obuhvaćaju pružanje psihosocijalne pomoći, zdravstvene skrbi i
pomoći pri obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.

U srijedu, 05. veljače 2020. godine na temelju druge Odluke o financiranju, u Ministarstvu hrvatskih branitelja potpisano je još 29 ugovora u vrijednosti od 51,2 milijuna kuna čime su iskorištena ukupna financijska sredstva predviđena za navedeni Poziva.

Ugovore su uručili ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Izuzetna nam je čast što je među potpisnicima Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020. bila i Udruga veterana 4. gardijske brigade kao nositelj projekta uz projektnog partnera Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade.

Bespovratna sredstva Udruga će ostvariti putem projekta pod nazivom „Ja sam PAUK – Ponosan, Aktivan, Uključen, Koristan“.

Detalji navedenog projekta uskoro će biti objavljeni na našim stranicama.

Još jednom čestitamo svim potpisnicima.

potpisivanje ugovora eu1

potpisivanje ugovora eu2

potpisivanje ugovora eu4

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore