Siječanj 18, 2021

In Hoc Signo Vinces

Dan obrane Splita i Splitsko-dalmatinske županije obilježili i koncertom "Vukovar i Škabrnja u srcu"

Na Splitskoj Rivi održan je koncert koji je obilježio stradavanja u Vukovaru i Škabrnji, te dan obrane Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Ovu hvale vrijednu inicijativu podržala je i Udruga veterana 4. gardijske brigade.

Izvođačima, dječjem zboru Trogir, splitskim mažoretkinjama, dječjem zboru Srdelice i svim prisutnima u ime Udruge 4. gardijske brigade obratio se član Udruge, pukovnik u miru Milenko Jelić riječima:

„Pozdravljam sve nazočne, a posebno se veselim što u ime veterana 4.gardijske brigade mogu pozdraviti najmlađe prijatelje. Dragi mladi prijatelji pred nama su dani tuge, ali i ponosa i slave. Tuge jer su najbolji hrvatski sinovi položili život na oltar Domovine, a ponosa i slave jer je dušmanin na našim gradovima Škabrnji i Vukovaru slomio zube zahvaljujući junačkom otporu branitelja te uvidio da njegov naum neće proći. Više od osam stoljeća generacije i generacije hrvatskih sinova pokušavale su stvoriti hrvatsku državu.To sjeme klijalo je u svakom srcu pravog Hrvata, i ono je devedesetih godina prošlog stoljeća dospjelo na plodno tlo. Svi hrvatski branitelji, a osobito pripadnici 4. gardijske brigade dali su svoj prilog da se taj san ostvari. Na vama mladima ostaje da nastavite tim putem tako da učite, da budete vrijedni i da svojim znanjem osigurate boljitak Domovine. Želim da vaša mlada srca i pametne male glave budu jedan tim tako da vam srca uvijek kucaju za Hrvatsku, a glava da vam da mudrost te da vam vodilja u životu bude krilatica prvog predsjednika i vrhovnog zapovjednika dr Franje Tuđmana, Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što!
Domovini vjerni, pripadnici veterana 4. gardijske brigade.“

Osobito je bio dojmljiv nastup prvaka opere HNK gospodina Ratomira Kliškića, oca poginulog pripadnika 4. gardijske brigade Gorana Kliškića.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori