Kolovoz 06, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Šleper poslan iz Splita za Žepče prvi kamion pomoći koji je iz Hrvatske stigao u BiH

Nakon što je u srijedu oko podne, kao što smo izvjestili, iz Splita, za Žepče krenuo šleper s 25 tona hrane, higijenskih potrepština, vode, pelena i ostale opreme za djecu, prikupljenih u prostorijama Udruge veterana 4. gardijske policije i Udruge veterana specijalne jedinice policije BATT - Split, u ovaj poplavljeni bosanski grad stigao je oko 22 sata.

Put se otegao jer je kamion zbog birokratskih otezanja puna četiri sata zadržan na graničnom prijelazu Kamensko.

Istovar donirane robe započeo je u četvrtak ujutro uz pomoć volonotera Crvenog križa općine Žepče koji su ostali iznenađeni doniranom pomoći. Ovo je naime prvi kamion pomoći koji je stigao iz Hrvatske za narod u BIH i do sada najveća donacija!

- Iskoristili smo priliku i s predstavnicima Oružanih snaga BIH posjetili okolna poplavljena sela sa hrvatskim stanovništvom. Uvjerili smo se da je rijeka Bosna pojedinim trenucima i imala vodostoja do 350 centimetara, a širinu preko dveset metara. Okolno gradovi su Maglaj i Doboj su također u jakom teškom stanju, pomoć je jako loše organizirana a u samom Doboju je dosada 20 mrtvih od posljedica poplave - kazao nam je Marijan Bašić, voditelj akcije "Studenti za Slavoniju", koji je osobnopratio šleper pomoći poslan iz Splita.

Predsjednik Crvenog križa općine Žepče se, kaže nam Bašić, zahvalio Splićanima na doniranoj pomoći a posebno splitskim stuidentima, koji neumorno pomažu da humanitarna pomoć čim prije dođe do poplavljenih područja.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore