Kolovoz 06, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Poziv volonterima za odlazak u sanaciju poplavljenih područja

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata uputila je u utorak navečer poziv volonterima s područja Dalmacija za odlazak u sanaciju poplavljenih područja.


"Pozivamo volontere koji žele pomoći u sanaciji da se jave zbog priprema i odlaska na poplavljeno područje.

Prioritet struke posla koje tražimo je medicinsko osoblje, veterinarsko osoblje, građevinari, električari i sva zanimanja koja misle da mogu pomoći ljudima da se što prije vrate u svoje domove", stoji u pozivu.

Za više informacija svi zainteresirani mogu se javiti na slijedeće brojeve:

Split: Božo Zadro- 091 400 5082, Ivan Mršić -091 400 5081

Zadar: Davor Prtenjača - 099 8076500

Knin: Josip Bebek - 098 821034

Sinj: Miro Bulj - 095 5117056

Imotski: Ivan Budalić - 091 4527242

Metković: Ante Pehar - 098 304671

Istaknimo još jednom da se u Splitu, ali i diljem četiri dalmatinske županije svakodnevno na više punktova prikuplja pomoć koja se već naveliko šalje u poplavljenu Slavoniju.

Samo iz Splita, iz Udruge veterana četvrte gardijske brigade i Udruge specijalne jedinice policije BATT – Split već u ponedjeljak otišla su dva mini busa s ukupno šest tona osnovnih potrepština za djecu, dok su u utorak oko podne krenula dva šlepera s 40 tona hrane i svih ostalih potrepština.

Kažimo i da se u prostorijama Udruge veterana 4. brigade i Udruge Specijalne poliicje BATT-Split i dalje nastavlja prikupljati pomoć, svakim danom od 8 do 20 sati, zaključno s petkom u podne. Sve ove dane svakodnevno će ići novi šleperi i kamioni pomoći za Slavoniju, a do kraja ovog tjedna krenut će i volonteri u sanaciju poplavljenih područja.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore