Kolovoz 12, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Priopćenje Udruge veterana 4. gardijske brigade u vezi ponuđene ostavke potpredsjednika Vlade RH i ujedno ministra obrane Damira Krstičevića

Priopćenje Udruge veterana 4. gardijske brigade u vezi ponuđene ostavke potpredsjednika Vlade RH i ujedno ministra obrane Damira Krstičevića

Ako je itko moralno čisto i dobro izvršio svoju zadaću, onda su to general Damir Krstičević i hrvatski vojnici, te sami vatrogasci koji su nadljudskim naporima gasili kako požar poviše Makarske tako i ovaj katastrofalni oko Splita.

Svoj veliki doprinos dali su također mještani, civili, mladost Splita i okolice,Torcida, veterani 4.gardijske brigade i ostalih ratnih postrojbi.
Svi oni spriječili su još veću katastrofu u ljudstvu i materijalnim dobrima.

Kriv je sustav koji je dva desetljeća donosio pogrešne procjene vezane za stvaranje organiziranog, dobro opremljene sustava civilne zaštite koji nažalost nije profunkcionirao, a ljudstva ima, treba ga organizirati, uvježbavati i dobro opremiti.... ne oslanjajući se na ono "nama to ne treba, mala smo zemlja ograničena financijama" i slično.

Zna se da ministar obrane vojsku izvlači na teren po procjeni glavnog vatrogasnog zapovjednika, stoga generale hrvatske pobjedničke vojske, ministre obrane, potpredsjedniče Vlade, ne želimo Vašu ostavku, nego želimo da se žurno još bolje organizira vatrogastvo u priobalju, dalmatinskoj zagori i na otocima kao brza i učinkovita Civilna zaštita u kojoj će se znati kada, gdje i kako... Da iz svega ovoga svi izvučemo pouke.

 Udruga veterana 4. gardijske brigade

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore