Kolovoz 05, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Priopćenje Udruge veterana 4. gardijske brigade u vezi napada na Marka Perkovića Thompsona

Ovih dana svjedoci smo nevjerojatnih napada na hrvatskog glazbenika, našeg suborca i počasnog člana Udruge veterana 4. gardijske brigade, Marka Perkovića Thompsona.
Pod pritiskom ljevičara iz Slovenije i Hrvatske dogodila se i prva politička zabrana rada nekom Hrvatskom glazbeniku u EU i to kako sama policija Republike Slovenije priznaje u svom izvješću, isključivo zbog njegovog svjetonazora.

Marko Perković Thompson je hrvatski branitelj koji je svojim pjesmama svima nama dizao moral u najtežim trenutcima naše mladosti, dakle hrvatski branitelj iz Domovinskog rata, a ne nikako iz drugog svjetskog rata ili bilo kojeg.

Njegovi stihovi uklesani su na bezbroj grobova naših suboraca koji su pali pod srpsko-četničkom agresijom na Republiku Hrvatsku.

Mi, veterani 4. gardijske brigade oštro osuđujemo takve napade kako na Marka Perkovića Thompsona tako i na njegove pjesme. Sve njegove autorske pjesme koje izvodi na svojim nastupima napisane su nama, njegovim suborcima, našim obiteljima, našoj vjeri i našoj domovini koju smo krvavo stvarali u Domovinskom ratu.

Apeliramo u prvom redu na hrvatske političare, a posebno na pojedine saborske zastupnike da se suzdrže od izjava koje su ovih dana izjavljivali kako Thompsona treba zabraniti, kažnjavati i proganjati, a sve to zbog ideološke razlike i svjetonazora kojeg u svojim pjesmama promovira. Smetaju im pjesme Lijepa li si, Anica, Kninska kraljica, Bojna Čavoglave koja počinje stihom Za dom spremni i tko zna koje još.
Gospodo, mi smo ginući pjevali te pjesme.

Ovim putem zahvaljujemo predsjednici Republike Hrvatske, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske i svima koji su stali u obranu Marka Perkovića Thompsona.
Pozivamo ih da i dalje pomažu svim našim građanima nad kojima se vrše politički progoni i ostale protuzakonite radnje, a pogotovo u Europskoj Uniji jer pravo na demokraciju i život od poštenog rada nemaju samo privilegirani.

Dopredsjednik Udruge 4. gardijske brigade
Pukovnik
Ivan Mršić

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore