Kolovoz 05, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Završena biciklijada "Putevima 4te brigade"

Nakon okupljanja u Resniku prva postaja biciklista je bila Marina gdje su sudionici položili vijence i minutom šutnje  odali počast pokojnom Andriji Matijašu Pauku.
Nakon toga obišli su Primošten, Šibenik i Vodice gdje su položeni vijenci kod spomenika poginulim braniteljima u Vodicama.

Prvi dan puta i vožnje od 105 kilometara završen je u Pakoštanim gdje je organiziran doček od strane domaćina.
U nedjelju rano ujutro nastavljen je put do Škabrnje gdje su kod spomen obilježja masovne grobnice također položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule.

Nakon Škabrnje biciklisti su na svom putu posjetili spomenik u Kašiću i odali počast suborcima iz 3. gardijske brigade – Kune.

Postaja u Zelenom Hrastu bila je rezervirana za posjet spomeniku za sve poginule i nestale u 4. gardijskoj brigadi "Poklonimo se domovini" gdje je održan kratki govor, molitva i minuta šutnje za sve poginule pripadnike i nestale.

Nakon obilaska Prigrade biciklisti su odvozili svoju zadnju dionicu do Kruševa gdje su srdačno dočekani od strane domaćina koji su organizirali feštu za sve sudionike.

Biciklisti su na svom putu odvozili ukupno 183 kilometra i obišli mjesta na kojima su "Pauci" ostavili  traga u Domovinskom ratu, a sve s ciljem da se širu javnost upozna s borbom pripadnika 4. gardijske brigade za slobodu Hrvatske i njihovim ratnim putem.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore