Rujan 25, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani i veteranke 4. gbr na 21. Državnom športskom natjecanju veterana i dragovoljaca iz Domovinskog rata

Listopad 04, 2016

01. listopada u Karlovcu održano je 21. Državno športsko natjecanje veterana i dragovoljaca iz Domovinskog rata na kojem su sudjelovali i pripadnici 4. gardijske brigade. Među 21. ekipom iz cijele Hrvatske sudjelovala je ženska ekipa Udruge veterana 4. gardijske brigade u sportskoj disciplini elektronski pikado te muška malonogometna momčad Udruge.

Organizator natjecanja je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, a domaćin Podružnica Karlovačke županije. Program je započeo svečanim mimohodom sudionika gradskim središtem. Potom je održano svečano otvaranje natjecanja na Trgu bana Josipa Jelačića u Karlovcu. Mnoštvu okupljenih tom prilikom obratio se u ime organizatora Stjepan Bene, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Karlovačke županije, general Đuro Dečak, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Republike Hrvatske, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, zamjenik župana Karlovačke županije Josip Šafar te ministar branitelja Tomo Medved.

Druženje veterana nastavljeno je u Osnovnoj školi Grabrik gdje je u večernjim satima održano proglašenje pobjednika te je upriličena svečana večera za sve sudionike i goste.

spnatjecanje20161 spnatjecanje20162

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore