Rujan 28, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. Gbr na humanitarnoj utrci NE ZABORAVIMO VUKOVAR

Povodom tradicionalne manifestacije u sklopu projekta NE ZABORAVIMO VUKOVAR nekoliko stotina splitskih srednjoškolaca svi u majicama sa slikom vodotornja startalo je zajedno s profesorima u humanitarnoj utrci splitski srednjoškolci Vukovaru, koja se održala 05.11.2016. u 12.00 u Vukovarskoj ulici u gradu Splitu u organizaciji Zdravstvene škole i suorganizaciji Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju.

Službeni redari na utrci bili su pripadnici udruge veterana 4. gardijske brigade. Nakon završetka utrke svi sudionici okupili su se u atriju Grafičke škole, gdje je bila podjela priznanja najboljima.

Zahvalu svim sudionicima uputili su u ime organizatora prof.  Mirjana Vučica, ravnateljica Zdravstvene škole prof.  Mirjana Kurtović, te ravnatelj Grafičke škole dipl.ing. Ivan Kovačević, a u ime veterana 4. gbr obratio se Dragan Maretić, koji je zajedno s Miljenkom Modrićem dodjeljivao nagrade.

Prihod od kupovine majica sa slikom vodotornja (vodotoranj naslikao učenik Zdravstvene škole) ide za njegovu obnovu.

Veterani naše udruge nastavit će i ove godine s tradicijom predavanja srednjoškolcima Zdravstvene škole u tjednu sjećanja na žrtve Vukovara, predavanje je zakazano za 15.11.2016.

Ravnatelj Grafičke škole gospodin Ivan Kovačević zajedno s profesoricama najavili su veteranima četvrte gbr poziv na okrugli stol na temu Domovinskog rata, u travnju 2017.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore