vrh desno2

Sudamja 2015 - Prvo mjesto u balotama osvojila ekipa veterana 4. GBR

Po završetku turnira najboljim ekipama dodjeljena su priznanja i pehari za 1., 2. i 3. mjesto, kao i pehar i nagrada najboljem igraču.

Dana 06. svibnja 2015. povodom blagdana Svetog Dujma, dana grada Splita, održan je 4. tradicionalni turnir u balotama ''Sudamja 2015'' u organizaciji Udruge veterana Domovinskog rata 158.br i 6. dp HV i uz potporu mjesnog kotara Blatine – Škrape i Grada Splita. Turnir je odigran na zogovima za balote ispod škole na Blatinama. U turniru su sudjelovale ekipe udruga ratnih postrojbi SD županije: 4.gbr., 114 br., 141.br., 158.br, 6.dp, 126.br., spec.policije BATT, 72.b VP i 9.bojne HOS-a, ukupno 9 ekipa sa po 4 igrača (3+1, ukupno je u navedeni turnir bilo uključeno 65 sudionika uz potporu nekoliko desetina navijača.

Za najboljeg igrača  proglašen je  Damir Janković iz ekipe veterana 4.gbr.

Najbolja ekipa bila je ekipa udruge veterana 4.gbr, drugo mjesto osvojili su veterani 114.br, a treće mjesto veterani udruge 72.bojne VP.

Po završetku turnira najboljim ekipama dodjeljena su priznanja i pehari  za 1.,2. i 3. mjesto, kao i pehar i nagrada najboljem igraču.

Nagrade najboljim ekipama podijelio je gradonačelnik grada Splita Ivo Baldasar a najboljem igraču dožupan SD županije Luka Brčić. Zahvalnice svim učesnicima turnira podjelio je predsjednik kotara Blatine Škrape Davor Matijević, kojemu je u znak zahvalnosti za pomoć u organizaciji turnira na dar dodijeljena knjiga ''Velikosrpska agresija na Republiku Hrvatsku 1990 – 1995.'',  autora dr.sc. Ante Nazora, a istu mu je ispred organizatora turnira uručio Petar Škorić.

Nakon podjele nagrada upriličeno je druženje svih sudionika uz prigodan domjenak, kojem su se pridružili i predsjednica Udruga udovica Domovinskog rata grada Splita i predsjednik Udruge logoraša koncentracijskih srpskih logora SD županije.

Izvor: DALMACIJANEWS

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Veteranska odora

upute o nosenje odore

Zatvori