Siječanj 26, 2021

In Hoc Signo Vinces

Održan II. memorijalni malonogomenti turnir 'Dragan Šimunović i Dragan Perić'

Listopad 11, 2016

U povodu 21. obljetnice pogibije dvojice hrvatskih vitezova s prostora općine Tomislavgrad, u nedjelju 09.10.2016. god.  u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu održan je II. memorijalni malonogometni turnir "Dragan Šumanović i Dragan Perić". Memorijalni turnir održava se u spomen na dvojicu Dragana koji su stradali 10. listopada 1995. godine na području Mrkonjić Grada u posljednjoj vojnoj operaciji Hrvatskih snaga (HV i HVO) u Domovinskome ratu - "Južni potez", kao pripadnici oklopno-mehanizirane bojne Prve gardijske brigade HVO-a Ante Bruno Bušić.

Prijatelji, suborci i rodbina molitvom su se prisjetili poginulih hrvatskih branitelja  u Mandinu i Eminovu Selu gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Pobjednici turnira su veterani brigade HVO - "Kralja Tomislava" iz Tomislavgrada koji su u završnici bili bolji od veterana brigade HVO - "Ante Starčević" iz Uskoplja dok su treće mjesto zauzeli  veterani 4. gardijske brigade.

Prigodne nagrade uručili su članovi obitelji stradalih hrvatskih branitelja i općinski načelnik.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori