Rujan 25, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Malonogometna ekipa veterana 4. gardijske brigade na 3. memorijalnom turniru "Ante Bužančić"

Listopad 16, 2016
Malonogometna ekipa veterana 4. gardijske brigade na 3. memorijalnom turniru "Ante Bužančić" Foto: Joško Dadić

U neizvjesnoj utakmici, do samoga kraja protiv ekipe Veterana 4. gardijske brigade, veterani 9. bojne HOS-a rezultatom 2:1 osvojili su u Splitu 3. Memorijalni turnir "Ante Bužančić". Turnir se u organizaciji Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije 72. bojne - Split, već tradicionalno održava u spomen na posljednjeg poginulog branitelja u Domovinskom ratu, koji je poginuo 17. listopada 1995., nadomak Banja Luke, nedaleko HE Bočac.

Na turniru su se još igrale i veteranske ekipe 6. domobranske pukovnije i 158. brigade HV-a, 141. brigade HV-a, Specijalne jedinice policije BATT – Split, 9. gardijske brigade "Vukovi" koji su stigli iz Gospića, te Torcide Brda. Kao posebni gosti stigli i HOS-ovci iz Zagreba.

Posebno zanimanje izazvala je revijalna utakmicu između veterana 72. bojne Vojne policije kontra Veterana Hajduka, koju su bijeli dobili s 3:1. Nakon početnog vodstva vojnih policajaca koji su poveli golom Zvonimira Škare, Veterani Hajduka pod vodstvom kapetana Nenada Pralije okrenuli su zgodicima Armanda Marencija, te s dva gola Ivice Mornara.

Na klupi Veterana Hajduka sjedili su, među ostalim, i Ivo Bego, Ivan Gudelj, Ivan Buljan, Željko Mijač.., a na koncu je Ivo Bego uručilo Hajdukovu zahvalnicu bojniku Zlatku Čipčiću, predsjedniku Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije 72. bojne – Split.

Inače, na početku turnira koji se održao u dvorani osnovne škole na Neslanovcu, nazočne je nakon prigodnog govora Zlatka Čipčića pozdravio i gradonačelnik Ivo Baldasar.

– Izuzetna mi je čast što sam pozvan na ovaj turnir, kao što će mi biti čast doći na otvoranje spomenika 72. bojnoj Vojne policije Split, koji će se u prosincu otvoriti pred vojarnom u Lori, u spomen na sve poginule ove časne postrojbe, kao i na sve ostale stradale hrvatske branitelje – kazao je gradonačelnik Baldasar.

Turnir je potom otvorio Marko Bužančić, brat pokojnog Ante Bužančića.

Inače, po završetku turnira, na kraju domjenika i prigodnog programa, pripadnici Torcide Brda priredili su bakljadu u dvorištu osnovne škole, pjevajući Hajdukove pjesme.

Dan uoči Memorijalnog turnira, veterani 72. bojne Vojne policije Split nazočili su misi zadušnici u Lećevici, rodnom mjestu Ante Bućančića, u župnoj crkvi Sv. Martina. Potom su suborci pripadnika ATG-a 72. bojne Vojne policije i članovi obitelji položili cvijeće i pomolili se na grobu Ante Bužančića koji je poginuo u 35. godini života.

Izvor: Slobodna Dalmacija

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore