Siječanj 18, 2021

In Hoc Signo Vinces

Veterani 4. GBR. u posjeti koncernu Agrokora

Listopad 31, 2011

27. i 28. listopada 2011. godine, predstavnici Udruge veterana 4. GBR, bili su gosti koncerna Agrokor. U dvodnevnom obilasku dijela Agrokora, veterani su oduševljeni organizacijom, profesionalnošću i naravno proizvodnjom.

Prvi dan veterani su uz stručno vodstvo obišli novi Logističko-distributivni centar u Zagrebu,posjetili proizvodni pogon Zvijezde.

Posjetili su PIK Vrbovec,najveću hrvatsku mesnu industriju sa 70 godina tradicije u proizvodnji i preradi mesa. Na putu prema Iloku i TN Stari podrum, obišli su salaš Goldschmidtu blizini Vučedola,razgledali Vupikovu govedarsku farmu i centar ratarstva.

Posjetili su Spomen obilježje doma Ovčara,mjesto mučkog ubojstva 260 Vukovarskih branitelja.U Starom Iločkom podrumu veterani su upoznati sa bogatom povješću Srijema i tradiciji u proizvodnji vina. Drugi dan obilaska obišli su ekonomiju Vukovo gdje se proizvode najkvalitetniji sadni cijepovi,i Ladanjsko imanje Principovac,jedinstveni lokalitet s prekrasnim pogledom i okolišem.

U Belju su veterani obišli farmu Topolik,najveću robotiziranu farmu muznih krava u Europi.Obišli su najsuvremeniji vinski kompleks u regiji-Vina Belje,koji se pruža na tri hektara i oduševljava.Na putu do Vina Belje uživali su u nezaboravnom pogledu na beljske vinograde i Baranju.Obišli su Podrum Belje koji datira 1526.godine i koji posjeduje impresivnu zbirku arhivskih vina.Na povratku posjetili su Agrokor vina u Zagrebu.Cijelim putem veterani su bogato počašćeni Agrokorovim delicijama, vrhunskom hranom i pićima hrvatske proizvodnje.

U ovom obilasku veterani su se upoznali sa savršenom organizacijom poslovanja,modernom proizvodnjom hrane i pića i turistički obišli veći dio naše Domovine koja sigurno ima velikog potencijala i veliku perspektivu u budućnosti, zemlje kojoj samo treba organizacija i rad od kojeg će moći živjeti svi njeni građani. Hvala gospodinu Ivici Todoriću,hvala djelatnicima Agrokora.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori