Siječanj 24, 2021

In Hoc Signo Vinces

Vrdi iznad Mostara - Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 27. obljetnice pogibije 18 hrvatskih branitelja

Listopad 04, 2020

Veterani 4. gardijske brigade su na Vrdima iznad Mostara sudjelovali na obilježavanju 27. obljetnice stradanja osamnaest hrvatskih branitelja u Domovinskome ratu, među kojima je i 19-godišnji Stjepan Šapina (1974.) iz Tomislavgrada, stradao 5. listopada 1993. godine.

Svetu misu zadušnicu, uz koncelebraciju nekoliko svećenika, predvodio je župnik iz Doljana, fra Stjepan Pavličević. U svojoj propovijedi usporedio je Jobov život s hrvatskom teškom sudbinom u ratu i nakon rata.

Nakon svete mise uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Uz mještane, obitelji stradalih vitezova, predstavnike Hrvatskoga narodnoga sabora, Oružanih snaga BiH, vijence su položili i predstavnici vlasti sa svih razina, a među njima i predstavnici općine Tomislavgrad i Udruge dragovoljaca i veterane naše općine, piše Mandino selo.

Žrtva koja je podnesena na Oltar Domovine govori o težini obrane koja je i na ovome dijelu bojišnice slomila i zaustavila operaciju Armije BiH “Neretva 93”.

Nakon obilježavanja na Vrdima, Veterani 4. gardijske brigade obišli su mjesta pogibije svojih suboraca na Mostarskom području u operacijama "Lipanjske Zore", upalili svijeće i pomolili se za duše svojih prijatelja i suboraca.

FOTO GALERIJA

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori