Kolovoz 05, 2021

In Hoc Signo Vinces

Veterani 4. gardijske brigade na središnjoj proslavi "Lipanjske zore" povodom 29. obljetnice oslobađanja Mostara

Vojno redarstvena operacija oslobođenja doline rijeke Neretve, cijele općine Mostar i grada Mostara obilježava se Lipanjskim zorama od 7. do 26. lipnja. Prije 29 godina, zajedničkim snagama, postrojbe HV-a, HVO-a, MUP-a s područja Hercegovine, izvele su veličanstvenu operaciju.

Obilježavanje 29. obljetnice započelo je svetom misom u Katedrali Marije Majke Crkve.

Nakon toga položeno je cvijeće i upaljene svijeće na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače a položili su ih: izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora predvođeno Draganom Čovićem, izaslanstvo ratnih zapovjednika predvođeno Milom Pušićem, izaslanstvo veleposlanstva Republike hrvatske predvođeno Ivanom Sabolićem i izaslanstvo Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine predvođeno Markom Stojčićem, kao i mnogobrojne udruge proizašle iz Domovinskog rata među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade.

Program je nastavljen svečanom akademijom na kojoj su se govorili predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR H-B Mostar Mile Pušić, povjesničar Hrvoje Mandić i predsjednik HNS Dragan Čović. Svečanost je uveličao vojni orkestar i glazbenici.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori