Rujan 28, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obljetnici pogibije svojih suboraca u Hutovu

Veterani 4. gardijske brigade i mladi pridruženi članovi Djeca hrvatskih branitelja Domovinskog rata u nedjelju, 19. svibnja 2019. godine posjetili su Župu Hutovo kako bi se prisjetili svih branitelja Domovinskog rata koji su poginuli na tom području.

U crkvi Krista Kralja, koju je predvodio biskupski vikar za Trebinjsko-mrkansku biskupiju i župnik u Trebinju don Ivo Šutalo, služena je sveta misa za sve umrle i poginule branitelje nakon čega su veterani 4. gardijske brigade kod spomen ploče za sve žrtve II. svjetskog rata te spomen ploče svim poginulima u Domovinskom ratu, njih dvadeset dvojicu, položili cvijeće i zapalili svijeće.

Potom je uslijedila prigodna okrjepa kod Zavičajne kuće koju su organizirali uvijek srdačni domaćini, načelnik općine Neum Živko Matuško, župnik mjesne crkve kao i mještani.

Po odlasku iz Hutova, veterani 4. gardijske brigade i pridruženi članovi Djeca hrvatskih branitelja Domovinskog rata položili su vijenac i kod spomen obilježja u zaseoku Zagorac ispod brda Lisac za sve poginule suborce iz 4. gardijske brigade, te su posjetili prostor Velja Međa na kojem se tijekom oslobađanja tog prostora odvila jedna od najznačajnijih diverzantskih akcija tijekom Domovinskog rata.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore