Kolovoz 04, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju obljetnice oslobađanja Bune

U okviru obilježavanja 27. obljetnice „Lipanjske zore 1992-2019“, u petak 14. lipnja 2019. godine svečano je obilježena i obljetnica oslobađanja Bune nedaleko od Mostara.

Svečano obilježavanje započelo je služenjem svete mise za sve poginule u crkvi župe Presvetog Trojstva Blagaj-Buna.

Nakon služenja svete mise za poginule branitelje u crkvi na Buni upriličeno je polaganje vijenaca kod Spomen parka na Buni uz prigodan program u sklopu koga su otkriveni spomenici poginulim braniteljima brigade Knez Branimir Čitluk i 83.D. Pukovnije Široki Brijeg.

Članovi obitelji poginulih branitelja, branitelji i predstavnici braniteljskih udruga te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u HNŽ-u položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomenika u parku.

Predstavnici Udruge veterana 4. gardijske brigade položili su vijence i zapalili svijeće svojim suborcima Petru Ćuku, Edi Vidakoviću i Zlatku Spajiću.

Program je obogaćen i recitacijom učenika OŠ Marina Držića iz Bune, a poklone i iskrene čestitke istaknutim učenicima Matei Šimić i Mateju Arapoviću uručili su ministar branitelja Oliver Soldo i predsjednik organizacijskog odbora oslobađanja Bune Rafael Gagro.

Druženje veterana, suboraca, prijatelja i obitelji nastavilo se uz prigodni ručak u prirodi uz rijeku Bunu uz prikazivanje filma o HVO-a.

buna2019 001

buna2019 002

buna2019 003

buna2019 004

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore