Prosinac 14, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 28. obljetnice obrane grada Zadra

Listopad 06, 2019

Zvukom budnice gradskim ulicama Gradske glazbe Zadar, u subotu, 05. listopada 2019. godine, započelo je obilježavanje 28. obljetnice obrane grada Zadra.

Potom je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na središnjem križu na Gradskom groblju, na spomeniku 3. Imotske bojne, te na spomen obilježjima na Ploči i Dračevcu, gdje je služena i sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, te održana svečana akademija.

Akademiji su prisustvovali brojni uzvanici, branitelji i ratni zapovjednici koji su obranili Zadar, među njima i umirovljeni general Ante Gotovina, umirovljeni časnik Vitomir Burčul i brigadir Danijel Kotlar ujedno i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković s brojnim ministrima, saborska zastupnica Grozdana Perić izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora te predstavnici županijske i gradske vlasti.

Za kraj programa, oružane snage RH su pokazale svoju borbenu spremnost atraktivnim preletom helikoptera i letačkim manevrima iznad Dračevca.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore