Rujan 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 28. godišnjice masovnog prosvjeda ispred Banovine

Obilježavanje 28. obljetnice masovnog prosvjeda ispred Banovine u organizaciji Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS), započelo je polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa na groblju „Lovrinac“ u spomen na sve poginule branitelje. Služena je i sveta misa zahvalnica u katedrali Sv. Dujma.

Potom su se svi prisutni uputili na središnji dio obilježavanja, prisjećajući se povijesne 1991. godine kad je dragovoljac Domovinskog rata Ivica Balić podignuo hrvatsku zastavu na zgradu Banovine u tadašnjem masovnom prosvjedu radnika i članova tadašnjeg Nezavisnog sindikata Brodosplita i građana Splita. Isti čin simbolički je učinio i jučer točno u podne, obilježavajući obljetnicu tog hrabrog i snažnog događaja, novije hrvatske povijesti.

Obilježavanju 28. obljetnice ispred Banovine nazočili su zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice Ivo Raffanelli, načelnik MUP-ova sektora policije Ivica Franić, zapovjednik obrane Kijeva Marin Čavka, a uz predstavnike HURS-a i predstavnici mnogobrojnih veteranskih udruga, među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore