Siječanj 24, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 25. obljetnice oslobođenja Kupresa

Svečano obilježavanje 25. obljetnice oslobođenja Kupresa i 13. obljetnice dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR BR, obilježeno je na Kupresu u nedjelju, 03. studenog 2019. godine.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred masovne grobnice Ogledala iz Drugog svjetskog rata, a potom i na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje, na spomen obilježju poginulim Vukovarcima i ispred crkve Svete obitelji u Kupresu. Vijence su položili mnogo brojni gosti iz političkog i javnog života, među kojima su bili načelnik općine Posušje Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Posušje, kao i mnogi predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata iz RH, među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade.

U crkvi Svete obitelji slavljena je sveta misa koju je predvodio mons. Tomo Vukšić, vojni biskup ordinarij u Bosni i Hercegovini, uz župnika Tomislava Mlakića.

Nakon mise uslijedio je svečani mimohod branitelja gradskim ulicama uz pratnju 1. benda orkestra O.S. BiH, te svečana akademija u Hrvatskom domu kulture, a potom i druženje na platou Hrvatskog doma kulture Kupres.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore