Siječanj 18, 2021

In Hoc Signo Vinces

Veterani 4. gardijske brigade i pridruženi članovi Udruge - Djeca hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Vukovaru

Povodom 29. obljetnice pada Vukovara u ruke srpskog agresora, u gradu heroju veterani 4. gardijske brigade i pridruženi članovi Udruge - Djeca hrvatskih branitelja Domovinskog rata, sukladno epidemiološkim mjerama i ove se godine su tijekom 20. i 21. studenoga 2020. godine odali počast žrtvi Vukovara.

Veterani i pridruženi članovi obišli su obnovljen Vukovarski vodotoranj te zapalili svijeće na Spomen obilježju masovne grobnice na Ovčari, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te ispred spomenika Blage Zadre.

Pridruženi članovi Udruge – Djeca hrvatskih branitelja Domovinskog rata uz pridržavanje epidemioloških preporuka održali su djeci hrvatskih branitelja s područja Vukovara predavanje o radu Udruge veterana 4. gardijske brigade i svojem djelovanju u sklopu Udruge, s ciljem promoviranja aktivnog djelovanja mladih u zaštiti digniteta Domovinskog rata.

Istaknuli su da im je bila iznimna čast upoznati dva Vukovarska branitelja, umirovljenog hrvatskog časnika Damira Plavšića i pripadnika Turbo voda s Trpinjske ceste Željka Marica, koji su im iznijeli svoja svjedočanstva o teškim ratnim danima.

Tijekom boravka u Vukovaru, veterani su posjetili i posljednje počivalište suborca Miše Sokola u Ivankovu, kojem su ovom prilikom postavili spomen ploču.

FOTO GALERIJA

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori