Ožujak 03, 2021

In Hoc Signo Vinces

Obilježena 29. obljetnica pogibije 5 zrakoplovaca Samostalnog zrakoplovnog voda 4. gardijske brigade

Siječanj 26, 2021

Na današnji dan 26. siječnja 1992. godine zrakoplovci Samostalnog zrakoplovnog voda 4. gardijske brigade i članovi aeroklubova Sinj i Split, Davor Šabić, Branko Fridel, Boris Kekez, Mladen Škalic i Bojan Vojvoda napustili su nas zauvijek.
Neka im je vječna slava i hvala!

Obilježavanje godišnjice stradavanja petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda 4. gardijske brigade, koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći pada zrakoplova AN-2 26. siječnja 1992. godine u zaseoku Šimci u Sinju, održava se u organizaciji Ministarstva obrane RH, Oružanih snaga RH i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Jedini preživjeli ove zrakoplovne nesreće je Zvonko Kovačević Kova.

Zvonko Kovačević Kova kao jedan od instruktora padobranstva sudjelovao je u više navrata u provedbi padobranskih obuka u Šepurinama kao i izobrazbama pripadnika 350.VOB i specijalne policije. Većina današnjih instruktora padobranstva ZSS iz Delnica su njegovi učenici koji su u počecima koristili padobrane i opremu aerokluba Sinj.

Aerodrom Sinj Spomen PlocaZvonko Kovacevic KovaZvonko Kovacevic Kova 01

DOĐIMO I POKLONIMO SE

Kapelica DracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Projektza

EuzastavaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

Lenta Eu

Online monografija

Korica Monografija

Veteranska odora

Upute O Nosenje Odore

Zatvori