Kolovoz 04, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Nastavak programa obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Splita

Ovogodišnji program Dana hrvatskih branitelja grada Splita, zbog loših vremenskih prilika obilježen je tijekom dva dana.

Započeo je u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Groblju branitelja, Spomen obilježju poginulim Bošnjacima-muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu, potom na spomeniku ispred Banovine te svetom misom zadušnicom u katedrali sv. Dujma

Drugi dio programa, kako je i najavljeno, nastavljen je danas, 02. lipnja 2019. godine otvaranjem izložbe „Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu“ na Trumbićevoj i Branimirovoj obali.

Uz izložbu otvoren je i TT zbor HV-a i MUP-a, a građani mogu razgledati brodove Hrvatske ratne mornarice te borbena sredstva Hrvatske kopnene vojske i Hrvatskog zrakoplovstva. Izložbu i TT zbor su unatoč lošem vremenu obišli i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, Splitsko- dalmatinski župan Blaženko Boban, saborski zastupnik Petar Škorić, te načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov sa suradnicima.

Od sutra će izložba biti premještena u atrij zgrade Gradske uprave (Banovine), gdje će je svi zainteresirani moći razgledati do 10. lipnja 2019. godine.

Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo sve članove Udruge veterana 4. gardijske brigade i članove njihovih obitelji na koncert rock grupe Vatra na Rivi koji počinje u 20 sati,a cijeli program obilježavanja završit će veličanstvenim vatrometom.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore