Rujan 28, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Poziv na projekciju dokumentarno- igranog filma "Glavu dole ruke na leđa"

Veljača 24, 2019

glavu gore ruke na ledja 1

Udruga veterana 4. gardijske brigade poziva sve svoje članove i članove njihovih obitelji na projekciju dokumentarno-igranog filma „Glavu dole ruke na leđa“ autora Stipe Majića Pipe, koja će se održati u ponedjeljak 25. veljače 2019. godine, u Domu hrvatske vojske „General-bojnik Ivo Jelić“ s početkom u 19 sati.

Dokumentarno-igrani film „Glavu dole, ruke na leđa“ prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja i odvođenja vukovarskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore. Film obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, s naglaskom na sam pad grada, predaju, odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore, te mučenja i torture koje su ti ljudi prolazili.

Projekcija se organizira udruženim snagama Udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora SDŽ, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata-Split, Udruge udovica Hrvatskih branitelja Domovinskog rata-Split, Udruge HVIDR-a Split te Koordinacije borbenih postrojbi Grada Splita i SDŽ, čiji je član i Udruga veterana 4. gardijske brigade.

Najavljen je dolazak gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave, Predraga Mišića i Tomislava Josića, vukovarskih branitelja te bivših zatočenika srpskih koncentracijskih logora.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore